Schilder

Ook geen zin om te zelf te schilderen? Of net even iets te weinig tijd om het “effe” te doen?
Maar het door een schilder laten doen is zo duur! Of valt dit wel mee?

Voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, niet zelf kan of wil schilderen is er Klusbode.nl

Plaats geheel gratis en vrijblijvend je schildersklus op Klusbode en ontvang binnen no time prijsindicaties van schilderbedrijven die de schildersklus voor je willen uitvoeren. Kun je altijd nog beslissen of je het zelf gaat doen of dat je in zee gaat met een echte schilder.

Hoe werkt het?
1

Plaats gratis je schildersklus

Plaats je schildersklus Klik op "klus plaatsen" en omschrijf je schilderklus zo duidelijk mogelijk. Je privacy is gewaarborgd.
2

Schilderbedrijven bieden

Schilders bieden op je klus Na het plaatsen van je klus ontvang je biedingen van schilders die de klus voor je willen klaren.
3

Vergelijk en kies

Vergelijk en kies jouw schildersbedrijf Vergelijk de schilders op basis van hun bod, profiel en beoordelingen en kies jouw schilder.
4

Opdracht uitvoeren

Laat je opdracht uitvoeren door de vakman Laat de opdracht uitvoeren en vergeet niet een beoordeling te geven voor het uitgevoerde werk!
Voordelen:
 • Geheel gratis
 • Eenvoudig alle offertes vergelijken
 • Je privacy is gewaarborgd
 • Geen verplichtingen
 • Jij bepaalt met wie je zaken wilt doen
 • Meer dan 2.100 professionele schilders actief

Ook eenvoudig en vrijblijvend een schildersklus plaatsen?

Korte omschrijving van je schildersklus:
Schilder inhuren tips

Een schilder gezocht voor schilderwerk in huis? Een schilder inhuren voor een schilderklus binnen in het huis of voor schilderwerk aan de buitenkant van het huis kan gemakkelijk via Klusbode. Bij Klusbode zijn vele schildersbedrijven aangesloten die graag de schilderklus voor jou willen klaren. Een schildersbedrijf kun je bijvoorbeeld inhuren voor het schilderen van de kozijnen, deuren, wanden of plafonds, of voor buitenschilderwerkzaamheden als gevels en tuinhuizen.

Waarom een schildersbedrijf inhuren

Het voordeel van een schildersbedrijf inhuren is dat een huisschilder de schilderklus niet alleen weet uit te voeren met hoog afwerkingsniveau, maar ook dat een schilder met zijn expertise de klus snel klaart heeft. Als je het schilderklus uitbesteed aan een schilder weet je zeker dat je schilderwerk er nog jarenlang verzorgd uitziet. En als je de schilderklus uitbesteed hoef je zelf niet op de ladder te gaan staan om schilderwerk te verrichten.

Wat kost een (zzp) schilder per uur

Het uurtarief wordt bepaald door de kennis en ervaring die de (zzp) schilder heeft. Het uurtarief van de schilder blijft vaak per schilderklus hetzelfde. Het verschil in het tarief zit in de werkzaamheden die verricht moeten worden, zoals binnenschilderwerk of buitenschilderwerk. Net als de kwaliteit van de verf en de materialen waarmee de klus gedaan dient te worden.

Waarop kun je kosten besparen bij een schilder

Als je wil besparen op de kosten van de schilder, zou het verschil kunnen maken als je een huisschilder zoekt bij jou in de buurt. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er minder gereden kilometers in rekening worden gebracht bij de voorrijkosten. Probeer in de voorbereidingen zoveel mogelijk zelf te doen, zoals het leeghalen van de ruimtes of het afdekken van het meubilair. Dit scheelt in de arbeidsuren die het schildersbedrijf zal doorberekenen. Kies voor de winterschilder, veel mensen laten schilderklussen uitvoeren in de zomer waardoor schilders het in die periode erg druk hebben. Schildersbedrijven bieden daarom in de winter kortingen aan, zodat ze in de winter ook voldoende opdrachten binnenhalen. Schilders werken met speciale materialen waardoor het mogelijk is om in de winter ook door te kunnen blijven schilderen.

Wat staat er in een schildersbedrijf zijn offerte?

Bij het opvragen van een offerte van een schildersbedrijf zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Voordat je kiest voor een bepaald schildersbedrijf is het verstandig om de voorstellen van meerdere schilders met elkaar te vergelijken. De specificaties per offerte van de schilder kunnen verschillend zijn. Het is belangrijk dat de volgende zaken in de offerte zijn opgenomen:

 • De prijs van de schilder: per uur of per m2
 • Materiaalkosten zoals verf en kwasten
 • Eventuele extra kosten zoals het huren van een steiger
 • Voorrijkosten
 • Te verrichten werkzaamheden (binnenschilderwerk, buitenschilderwerk)
 • Tijdsbestek
 • Garantie
 • btw tarief 6% of 21%

Bekijk bij de materiaalkosten welke verfsoorten er gebruikt zullen worden en of de kleurcodes van de verf overeenkomen met hetgeen dat je hebt afgesproken met de schilder. Het zou kunnen zijn dat de schilder achterstallig onderhoud tegenkomt, zoals houtrot. De schilder zal extra kosten doorberekenen als hij dit moet verhelpen. Voor schilderwerkzaamheden in of aan huizen van ouder dan twee jaar geldt het gunstige btw-tarief van 6%. Let goed op of de schilder dit ook door heeft berekend in zijn offerte.

Schilders op Klusbode

Plaats jouw schilderklus op Klusbode en ontvang meerdere voorstellen van geïnteresseerde schilders. Vergelijk de schilders op basis van reviews die geschreven zijn door consumenten zoals jij! Vind op deze manier een goed en betrouwbaar schildersbedrijf bij jou in de buurt. Als de schilder klaar is met de schilderklus laat dan een review achter op het schildersbedrijf en help de volgende consumenten op Klusbode ook met het vinden van een goede huisschilder!