Klustip Zelf leggen van terrassen

Vakgebied Klustips Vloeren
Klustip Aangeraden wordt de houten planken binnen in een loods op te slaan, bij voorkeur met banden vastgesjord, en in een goed geventileerde omgeving ofwel buiten onder een zeil. Rechtstreekse blootstelling aan het zonlicht moet worden vermeden.


In de eerste plaats moet u ervoor zorgen dat de ondergrond stabiel, hard en vlak is. Een lichte helling van ongeveer minimaal 1 cm/m is al voldoende voor een snellere afvloeiing van het water. Het hoge punt moet zich aan de kant van het huis bevinden. Om te voorkomen dat het onkruid gaat woekeren, wordt aangeraden de grond te bedekken met een anti worteldoek.

Om een uitstekende stabiliteit van de houten terrasplanken te behouden (het kromtrekken te verminderen), is een juiste ventilatie belangrijk (minstens 10 cm tussen de grond en de draagbalken).

Voor een langere levensduur van de houten vloer wordt aangeraden tussen de uiteinden van twee planken die tegen elkaar worden gelegd wat ruimte te laten.
Plaats een bevestiging op elk uiteinde van de planken, maar let daarbij wel op dat u dit niet doet op minder dan 20 mm van het uiteinde om te vermijden dat het hout splijt. Indien nodig, kunt u ook voorboren.
Van All-in Klusive